Kemikaalikimara: Kemikaalikimara lapsiperheille - vihdoinkin!

lauantai 15. kesäkuuta 2013

Kemikaalikimara lapsiperheille - vihdoinkin!

Pitkä uurastus on takana ja nyt voi hengähtää.  Kemikaalikimara lapsiperheille lähti perjantaina painoon eli muutaman viikon sisällä pääsee selailemaan tuoretta opusta. Viivettä alkuperäisestä aikataulusta on ollut, eikä vähiten kustantamolla, mutta nyt käsikirjoitus on paketissa. Tai jos ihan tarkkoja ollaan, niin viivettä on yli vuosi. Suunnittelin nimittäin kirjan ilmestymisajankohdaksi jo kevättä 2012, mikä osoittautui mahdottomaksi. Päivätyön ohella ei niin vaan kirjoitetakaan.


Tilattavissa esimerkiksi Bookystä, klikkaa tästä.

Kirjan on nimensä mukaisesti suunnattu lapsiperheille, myös tuleville sellaisille. Mukana on koko lapsuus ja nuoruus -  alkiosta aikuiseksi. 
Kirjassa käsitellään Nykymaailmaan kuuluu, että ihmiset elävät syntymästään lähtien koko lapsuutensa, nuoruutensa ja tietenkin myös aikuisuutensa mitä moninaisimpien kemikaalien vaikutuspiirissä sekä tietoisesti että tietämättään. Käytännössä niitä on kaikkialla: lastenhuoneen seinämaaleista siivousaineisiin, leluista mopon kunnostukseen, kosmetiikasta ruokaan. Osa niistä on hyödyllisiä, osa haitallisia, mutta tämän eron selvittäminen ei suinkaan aina ole helppoa: yhtäältä maailman mittakaavassa esimerkiksi teollisuuden käytössä on noin 100 000 erilaista kemikaalia, toisaalta markkinamiehet eivät aina ajattele pelkästään tai ensisijaisesti kuluttajien hyvinvointia.
Anja Nystén on kirjoittanut uusimman kirjansa nimenomaan perheille joissa on lapsia tai joihin lapsia on tiedossa. Ajantasaiseen tietoon perustuva teos on konkreettinen, puolueeton ja selkeä. Se kertoo, miten aineellisen arkielämämme voi järjestää turvalliseksi, järkeväksi ja huolettomaksi erityisesti lasten ja nuorten kannalta. Kirja koostuu eri kokonaisuuksista, joissa käsitellään raskausaikaa, vauvaikää, lapsuutta ja kohti aikuisuutta kulkevaa teini-ikää. Hakemistonsa tähden se toimii myös hakuteoksena.
Tajusin pari viikkoa sitten, että tämä blogi ja sen lukijakunta edustaa niin miehiä kuin naisia kaikista ikäluokista. Sitä osoittavat esimerkiksi saamani kysymykset. Saan tiedusteluja niin kosmetiikasta kuin rakennusmateriaaleista, muoveista ja vesiputkistoista. Suunnattoman mielenkiintoista, haastavaa ja antoisaa.  Kemikaaliblogi kaikille.

Kirjan valmistuminen tarkoittaa myös sitä, että minulla on enemmän aikaa kirjoittaa tänne blogiin.Mielessä on pyörinyt niin monta ajankohtaista aihetta, josta olisi halunnut pureskella täällä, mutta aika ei ole antanut myöden. Menossa ja suunnitteilla on uusia projekteja, joista kerron aikanaan täällä. Mutta vielä hys, hys.

Yksi projekti, josta voin kertoa jo nyt liittyy remppaamiseen. Olemme tehneet kotona fiksaamista "pahimman paikan menetelmällä". Laitetaan kuntoon kohta, joka eniten ärsyttää. Toukokuussa hiotutettiin olohuone-keittön parketti. Voin laittaa siitä muutaman kuvan. Ikivanha lattia on taas kuin uusi. Mutta se tuleva projekti. Aion tehdä keittiöremontin, jossa minimoidaan kustannukset ja toimenpiteet siten, että mistään vaatimuksista ja parannustarpeista ei tingitä. Tämä vastapainoksi ilmiölle, jossa kaikki vanha revitään alas. Rempata voi pienimuotoisemmin. Aiheesta tulossa siis blogipostauksia teemalla keittiöremontti.

Ja nyt ulos.Teidän lukijoiden lisäksi olen laiminlyönyt kompostin hoitoa.

Nauttikaa ihanista kesäpäivistä!

Ei kommentteja :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails