Kemikaalikimara: Jaksaa jaksaa - aamupalaksi sammakoita?

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Jaksaa jaksaa - aamupalaksi sammakoita?

Mikä otsikko tuo nyt taas on? On ollut viime aikoina sen verran huisketta, että olin vallan unohtanut kirjottaa teille Evita-lehden toukokuun numeron jutusta. Eeva Kortekangas-Kalmari lähetti sähköpostia ja kyseli vinkkejä päivittäiseen jaksamiseen. Jutussa hyvinvoinnin asiantuntijat kertovat, miten he saavat energiaa nuutuneina hetkinä. Hiukan huvitti kohdallani tuo "hyvinvoinnin asiantuntija", mutta mikä ettei. Olenhan aikanaan kirjoittanut ruokavalioista ja osallistunut parin keittokirjan tekemiseen. Nykyinen kirjoittelu puolestaan liittyy mitä suurimmassa määrin ihmisen ja ympäristön hyvinvointiin.


Muutamia poimintoja hauskasta jutusta, jossa 21 asiantuntijaa kertoo vinkkinsä.  Ravintovalmentajat vannovat tietysti superruokien, kuten smoothieiden, pähkinöiden, proteiinipatukoiden ja adaptogeensien yrttien sekä lisäravinteiden kuten asetyyli-L-karnitiinin ja kalaöljykapseleiden nimeen. Verisuonikirurgi ja tietokirjailija Taija Somppi nauttii mustaherukanlehtiuutetta ja lilluttaa salaattinsa oliiviöljyssä. Integraalisen lääketieteen lääkäri Olli Sovijärvi meditoi, käy infrapunasaunassa ja kylmässä suihkussa sekä nappaa kaksi kapselia ruusunjuuri-adaptogeenia.

Tanssinopettaja Anitra Ahtola lähtee vartin happihyppelylle. Kiiretutkija Juha T. Hakala lukee pätkän Tex Willeriä, rentoutuu ja painaa mielessään tajunnanvirtanappia ja alkaa kirjoittaa toivoen että riman alittavasta teksti muotoutuu myöhemmin kelvolliseksi. Psyykkinen valmentaja Terhi Lehtoviita hakeutuu piristävien ihmisten seuraan. Aivotutkija ratkaisee ongelman kätevästi, kävelee kollegan luo, sanoo ongelman ääneen.  Hyvinvoinnin ja eheytymisen ohjaaja Anna Sofia Nevanlinna toistaa voimalauseita: " minun on helppo ja hyvä olla tässä ja nyt, nautin jokaisesta hetkestä." sekä kehottaa kuuntelemaan uupumusta. Unitutkija Markku Partanen juo kupin kahvia ja nukkuu 10-30 minuutin nokkaunet.
frog in a pot 3


 Ja mitä tekee ympäristöasiantuntija ja tietokirjailija Anja Nystén? Tässä vinkkini kokonaisuudessaan:
"Hoitamatta jääneet, epämiellyttävät asiat väsyttävät. Noin vuoden ajan olen käyttänyt tuttavaltani kuulemaani keinoa, sammakoiden syömistä. Jos sammakko eli hankala asia täytyy hoitaa eli syödä, se pitää tehdä heti aamusta. Sitten voi loppupäivän keskittyä mukavampiin tehtäviin. Jos sammakoita on useita, rumin pitää syödä ensin. Mieli kevenee uskomattoman paljon - olo on kuin olisi tavannut prinssin. On myös erittäin tärkeää iloita kollegoiden kanssa syödyistä sammakoista."
Keväällä on tullut syötyä sammakoita oikein urakalla. Kur kur!

Ei kommentteja :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails