Kemikaalikimara: Ohjelmavinkki: Oranssin myrkyn lapset

maanantai 16. toukokuuta 2011

Ohjelmavinkki: Oranssin myrkyn lapset

Tänään 16.5.2011 tulee YLE TV2:lta kello 22.05 ohjelma Oranssin myrkyn lapset, jossa kerrotaan Vietnamin sodan aikaisista maastoon kylvetyistä myrkyistä ja niiden vaikutuksista. Ohjelma on katsottavissa myös Areenasta 15.6.2011 klo 22.05 asti.
"Vietnamissa on ainakin kolme miljoonaa ihmistä, joita vaivaavat mitä moninaisimmat dioksiinijäämistä aiheutuneet sairaudet ja vammat. Sikiökuolemat ja keskenmenot ovat edelleen yleisempiä kuin muualla. Maahan syntyy vieläkin mm. jalattomia, kädettömiä tai muilla tavoin vammaisia lapsia, joita yhdistää amerikkalaistuote nimeltään Agent Orange. "
"Myrkyt tappoivat luonnon ja pilasivat riisisadot. Myrkkyjen kiihdyttämät syöpäkasvaimet tappoivat jo sodan aikana tai pian sen jälkeen kymmeniä tuhansia myrkkypilvien alle jääneitä sotilaita ja siviilejä. Edelleen maassa ja vedessä muhivat dioksiinit etenevät ravintoketjussa ja siirtyvät ihmisiin kohtalokkain seurauksin."
Vetää hiljaiseksi jo nyt.

2 kommenttia :

Raiku kirjoitti...

Järkyttävää ja surullista. Ja sitten amerikkalaiset kehtaavat väittää olevansa terrorismin vastustajia... Kaksinaismoralismin luvattu maa.

Kemikaalikimara kirjoitti...

Ei voi kuin ihmetellä ihmiskunnan järjettömyyttä.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails