Kemikaalikimara: Outoja ilmiöitä

perjantai 6. elokuuta 2010

Outoja ilmiöitä

Laitetaanpa vielä pari kesäfiilistelypostausta, ennen kuin mennään vähän enemmän kemikaaliaiheisiin juttuihin. Työpaikkani sijaitsee Helsingin keskustassa, joten Kampin nurkilla tulee pyörittyä. Päivä pari sitten metroaseman vieressä oli kaksi ratsupoliisia. Tuumin, ottaisinko kuvan vai ei, kamera kun  sattui olemaan laukussa. En sitten ottanut, vaan kaivoin kameran esiin vasta Runeberginkadulla. Minkä ihmeen takia aamupäivällä kymmenen maissa keskellä kesää koko katu on valaistu? Seuraavana päivänä sentään valot olivat sammuksissa, mutta sen sijaan kehä ykkösellä loistivat katulamput. Minusta ei ole hämäränhyssyttelijäksi, mutta ihmettelen välillä talvisinkin rakennusten ulkovalaisua ja valojen hehkuttamista keskellä päivää. Veikkaan kyllä, että näihin on joku pätevä syy: kuten valojen tai ohjelmistojen testaus. Muuten hommassa ei ole järkeä.


Toinen kummallinen juttu on Lapinlahdenkadun tomaattikasvustot. Ravintola Bellixin kohdalla on tehty alkukesästä isohkoa remonttia, jossa katu on kaivettu auki. Kun ravintola heinäkuun lopulla avautui kesätauolta, he huomasivat montussa kasvavan tomaatteja. Talo on rakennettu joskus 1900-luvun alkupuolella ja nähnyt kaikenlaista. Jossain vaiheessa alueella lienee kasvatettu tomaatteja, sillä mitä todennäköisimmin taimet ovat lähteneet kasvamaan maaperän sisältämistä uinuvista siemenistä. Rakennusmiehetkin olivat heinäkuussa lomalla, joten tomaatit saivat rehottaa vapaasti. Vaan kurjasti taitaa tomaattien käydä, kun putkihomma jatkuu. Alimmassa kuvassa näkyy raakileitakin. Erikoinen juttu. Vaan kukapa moisesta paikasta tomaatteja alkaisi syötäväksi keräämään, vaikka todellista lähiruokaa olisikin.


Lue myös

6 kommenttia :

Ana kirjoitti...

Huomasin myös turhat katuvalot. Se oli varmaan se päivä, kun aamulla oli tosi kosteaa ja sitten myöhemmin tuli kova tuuli. Näytti, kun myrsky alkaisi (vaikkei alkanutkaan) - ehkä valot laitettiin siksi?

Kemikaalikimara kirjoitti...

Voi olla noinkin. Kummalliselta se ainakin näytti, kuten myös seuraavan päivän kehätien valaistus.

Anonyymi kirjoitti...

Ettei noi tomaatit olis niiden kadunvarsiviljelijöiden istuttamia... keväällä oli juttua porukasta, joka viljelee kaupungissa kaikenlaista, radanvarsissa, katujen reunoilla jne...

Eikku

Kemikaalikimara kirjoitti...

Eikku, enpä ole moisesta kuullutkaan. Hiukan kyllä ihmettelisin, jos joku olisi tuonne putkityömaamontun reunalle istuttanut tomaatteja. Monttu kun näyttää siltä, että työ jatkuu milloin tahansa.

Anonyymi kirjoitti...

Tätä sissiviljelyä tarkoitin:

http://kaupunkiviljely.fi/tag/sissiviljely/


Eikku

Anonyymi kirjoitti...

Hei

Täällä Keski-Suomessa tuota valojen päällä pitämistä ja turhaa sähköken kulutusta keskellä kesää moititaan paikallisessa lehdessä joka vuosi, ja joka vuosi lehteen ilmestyy sama vastaus energiayhtiöltä. Valoja pidetään kesällä päällä alueittain, jotta voidaan tarkistaa mitkä valot ovat rikki ja korjata ne ennen pimeiden tuloa. Näin hommaa ei tarvitse tehdä vaikeasti keskellä pimenevää syksyä ja kaikki toimii taas moitteettomasti silloin kun valoja jälleen tarvitaan.

Voisiko tämä olla syy myös siellä etelässä?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails