Kemikaalikimara: Ompeluohje tumpeloille

perjantai 18. joulukuuta 2009

Ompeluohje tumpeloille

Netistä löytyy mitä hienoimpia käsityö- ja neuleblogeja, kuten Sisäinen villapaita, RuttuNuttu, Puikoissa ja koukuissa, Punasen langan etsintää, (minullakin kyllä välillä hukassa) ja Pistoksia (sisältää videon mm. neulegraffiteista). Ihailtavaa!
Vaan entä jos neula ei pysy kädessä, eikä ole kaveri ompelukoneen kanssa ja siitä huolimatta haluaisi tehdä jotain? Tässä ompeluohje tumpeloille. Kuka tahansa osaa tämän, eikä myöskään haittaa, vaikka lopputulos ei olisi kovin esteettinen. Se ei vähennä käytettävyyttä lainkaan - uskokaa tai älkää. Kyseessä on käyttöesine tai pitäisikö sanoa -liina, jota toivottavasti ei tarvita koskaan. Mutta silloin kun tarvitaan, siitä on iso apu. Kyseessä on kolmioliina.
Kävin muutama vuosi sitten ensiapukurssilla, jonka vetäjä neuvoi ompelemaan suuria kolmioliinoja vaikka vanhoista lakanoista tai muuta vastaavan paksuista kangasta nyt kullakin sattuu olemaan. Eikä tosiaankaan tarvitse olla tällainen beige. Liinoja voi tehdä vaikka aikansa käytetyistä lastenhuoneen verhoista.  Ensiapupakkausten liinat ovat kuitukangasta, toimivia toki, mutta eivät niin päteviä kuin kankaiset. Ohje on helppo, leikkaa kankaasta neliö, jonka sivut ovat noin metrin (isompi koko ei haittaa), leikkaa neliö kahteen osaan kulmasta kulmaan. Päärmää reunat. Kolmioliinoja voi viedä mökille, pitää autossa ensiapulaukun kanssa ja kotonakin. En ole aivan varma, sopivatko kolmioliinat joululahjaksi, ehkä ensiapulaukun kera? 

Lue myös
Sata kehua
Kehu 94. Kehut kauniille talvimaisemille. Älkää liukastuko, jottei tule liinoille käyttöä.

Ei kommentteja :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails