Kemikaalikimara: Terveysblogien kärjessä!

maanantai 1. kesäkuuta 2015

Terveysblogien kärjessä!

Luin junassa sähköpostin, enkä meinannut pysyä nahoissani. Cision Finland Oy rankkaa blogeja kuukausittain eri teemoilla. Toukokuun 2015 terveysaiheisten blogien listauksen kärkeen sijoittui Kemikaalikimara.  Olin saanut etukäteen vihiä, että blogini on listalla, mutta sijoituksesta ei tietoa. Olihan se melkoinen yllätys. 

"Cisionin toukokuun top-blogilistaus luotasi maamme terveys- ja lääketiedeaiheista blogosfääriä. Tämänkertainen kärkikymmenikkö on aihepiiriltään varsin monipuolinen, sillä mukaan mahtui mm. ravitsemukseen, harvinaisiin sairauksiin, lääketieteen opiskeluun sekä vallitsevien terveyskäsitysten haastamiseen keskittyvia blogeja."

Tututustukaapa näihin:  

Terveysblogien top 10 -lista Suomessa toukokuussa 2015
(Lähde: Cision Finland Oy)  
 
1. Kemikaalikimara
2. Lihastohtori
3. Turpaduunari
4. Ravitsemus ja terveys
5. Pöperöproffa
6. HealthBerry
7. Lääketiedettä ja laiskottelua
8. Hankala potilas
9. Roskatiede
10. Terveysblogi 

Arvatkaapa olenko pohtinut, mistä sijoitus johtuu? Taatusti kun löytyy luetumpia blogeja, mutta kyseessähän ei ole pelkästään lukijamäärä vaan oman tulkintani mukaan niin sanottu pöhinä.

"Onko kyseessä top-blogi? Blogin sijoitukseen listauksessa vaikuttavat lukijoiden määrä ja blogiin tehtyjen viittausten todennäköisyys muualla verkossa (esimerkiksi hakukoneiden hakutuloksissa tai Twitterissä).
Cisionin menetelmässä painotetaan erityisesti linkityksiä ja kommentteja. Lisäksi top 10 -blogien osalta arvioidaan päivitystiheyttä, päivitysten lukumäärää sekä bloggaajan ja lukijoiden välistä vuorovaikutusta. Vuorovaikutuksen laajuutta arvioimme paitsi blogin kommenteista myös blogin ulkopuolella, kuten Twitterissä ja Facebookissa, käydystä keskustelusta."

Arviossa otetaan huomioon linkitykset ja vuorovaikutus lukijoiden kanssa - sehän olette te!  Kiitos osallistumista.  Todella paljon onkin keskustelua Kemikaalikimaran Facebook-sivulla ja myös Twitterissä, joita kannattaa seurata, sillä blogikirjoituslinkkien lisäksi siellä on paljon muutakin. Ehkä sijoitukseen osaltaan vaikuttaa aihepiirin laajuus. Siihen kun sisältyy sujuvasti niin fluorikeittiöremontti, ripsiliima, ruohonleikkuu, bisfenoli A, tatuoinnit tai vaikkapa glyfosaatti.

Olen tosi iloinen, että ilman hypeä ja hysteriaa voi kirjoittaa siten, että se herättää mielenkiintoa. Enpä ole muuten teille kertonutkaan, että olen puolisen vuotta ollut Suomen tiedetoimittajain liiton jäsen. Vaikka Cisionin kriteereissä ei mainita lainkaan laatua, en sitä unohda. Jäsenyys velvoittaa. 

Tällä palautteella on todella motivoivaa jatkaa. :)


4 kommenttia :

qmies kirjoitti...

Mutta tärkein ja paras terveysblogi löytyy tästä osoitteesta.

http://qmies.blogspot.fi/

Anonyymi kirjoitti...

Tässä blogissa on asiaa, mutta mitäpä sanot näiden muiden "terveysgurujen" blogeista, joissa annetaan suorastaan hengenvaarallisia ohjeita:
http://blogit.iltalehti.fi/anneli-paivansara/2015/05/24/myrkyttomat-taysin-luonnolliset-aurinkosuojat-keittiosi-kaapista/
Suomessa kaivattaisiin kipeästi puoskarilakia, tai että edes joku viranomainen voisi puuttua näin edesvastuuttomaan "terveys"markkinointiin...

Kemikaalikimara kirjoitti...

Meillä on sananvapaus, mikä tarkoittaa sitä, että virheellisen tiedon kertomista ei voida kieltää. Mutta kyllähän viittaamaasi blogikirjoitukseen on otettu kantaa:

http://www.iltalehti.fi/syopa/2015060819828046_sy.shtml

Kommentoin Kemikaalikimaran FB-sivulla asiaa näin:
"Porkkanaöljyn tehosta auringonsuojavoiteena ei ole riittävää näyttöä. Jos aikuiset haluavat testailla näitä itsellään, niin siitä vaan. Lapsen ihon suojaisin kyllä toisin, ensisijaisesti vaatteilla ja sitten fysikaalisen suojan voiteilla."

Anonyymi kirjoitti...

Onnea maininnasta! Tämä on hyvä blogi, asiaa laidasta laitaan, ja kaikki luotettavaa asiaa! Se on varmasti vaikuttanut myös valintaan, kun on jo 'yleisellä tasolla' tiedossa että täältä saa hyvää tietoa, niin muuallakin tänne vinkataan.

Jatkan lukemista :)
Mervi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails