Kemikaalikimara: Lunta, lunta, lunta

perjantai 7. joulukuuta 2012

Lunta, lunta, lunta

Piipahdimme Tukholmassa. Kyllä vaan, juuri keskiviikkona, kun siellä oli mieletön lumisade - snökaos. Kaupunkikierros typistyi lumessa kahlaamiseen, kaasuvuodon kiertämiseen ja lähes epätoivoisesti kitkuttavan liikenteen seuraamiseen. Yksi auto työnnettiin kadun varresta liikkeelle, kun auton renkaat vaan sutivat hangessa. (Kaveri olisi muuten edes voinut kiittää avusta.) Shoppaaja en ole, joten ei harmittannut lainkaan, vaikka kiertely jäi vähäiseksi. Hurisimme tunnelbanalla Östermalmin torin kauppahalliin lounaalle.
Lähes kaikki lennot olivat peruttuja, joten kentällä tapettiin aikaa jonoissa lippuja siirrellessä ja taksijonossa. Oli pakko jäädä toiseksi yöksi. Tilapäismajoitusten, peruttujen junien ja bussien takia takseilla piti kiirettä. Jonossa oli sentään liikenteen järjestelijä, joka huolehti, että kyydit saatiin mahdollisimman täyteen.

Drottningsgatanin leijonat, yöllä ennen suurta lumisadetta. Hiljaista on.


Seuraavana päivänä näkymät olivat vähän toisenlaiset...


Lumi änkesi silmälasienkin taakse ja pelkäsin kameran kastuvan. Väkinäinen hymy ei siis kuvasta mielialaa. Se oli mitä mainioin. Ikimuistoinen Tukholman reissu!

Seuraavat jutut sivuavat aihetta. Näillä keleillä voi auton lukot jäätyä. Östermalmin torin hallissa maistelin taannoin erilaisia oliiviöljyjä. 

Ei kommentteja :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails