Kemikaalikimara: KYLLÄ maalaiskukoille – EI turbokukoille!

perjantai 13. huhtikuuta 2012

KYLLÄ maalaiskukoille – EI turbokukoille!

Varpu Tavi kirjoitti mainion jutun kukoista. Päätin linkata jutun ja pyysin Varpulta lupaa lainata toista kuvista. Varpu totesi, että voihan sen laittaa vieraskirjoituksenakin. No niin voi.
Olkaapa hyvä, Varpun ajatuksia kukoista.


"Saksassa on käynnistetty kampanja maalaiskukkojen puolesta ja turbobroilereita vastaan.
“Synnynnäisiä käyttäytymismuotoja ei voi tukahduttaa. Tämä pätee myös kanoihin ja kukkoihin. Niille onni on auringonvalossa paistattelua, pölyssä kylpemistä, lepäilyä rodun mukaan ja sydämen kyllyydestä ruohikolla kuopiminen, napsiminen ja popsiminen. Jos ihminen haluaa hyötyä siipikarjan hyvästä elämästä, hänen pitää myös tarjota eläimille onnellinen ja lajinmukainen elämä.”

Toimittaja Esa Silander kysyi minulta Jyväskylän kirjamessuilla, mikä on saanut minut ottamaan Maanantaisoturin dieetissä niin voimakkaasti kantaa eläinten hyvinvoinnin puolesta. Hän ilmeisesti oletti, että kyse on jostakin “herätyksestä”. Näin ei kuitenkaan ole. Olen jo 14-vuotiaasta miettinyt näitä kysymyksiä. Silloin ryhdyin vegetaristiksi, mitä tosin kesti vain yhden talven. Huomasin hyvin pian ajattelevani, että murhaammehan me kasvitkin kun ne syömme. Me ihmiset nyt kertakaikkiaan olemme murhaajia. Ja kuolema meidätkin korjaa, ennemmin tai myöhemmin. Niinpä tulin jo varhain siihen tulokseen, että moraalisinta on kunnioittaa kaikkea elämää. Niin ihmiset kuin eläimetkin ansaitsevat elämisen arvoisen elämän."

Lisää Varpu ajatuksia voi lukea Varpun blogeista, niitä on siis useampi.

Minulla on tällä hetkellä pari kanaa pakastimessa.  Onko jollain hyvää ohjetta slow food kanaruokalajiksi?

1 kommentti :

Anonyymi kirjoitti...

Aiheen ohi nyt.

Mutta osaatko sanoa mitään hopeashampoista? Jonkinlaisia pigmenttejähän ne sisältävät, mutta sisältääkö ne sitä pahamaineista PPD:tä tai sen johdannaisia? Tai muuta "pahoja" aineita? Olisi kiva saada tästä tekstiä, kun näistä en ole kuullut vielä puhuttavan.

Olen jo muutaman vuoden pitänyt omaa vaaleaa väriäni, mutta ikävä kyllä hiukseni alkavat kellastumaan latvoja kohti puolesta välistä lähtien ja se ei ole kovin miellyttävän näköistä. Oma värini kun on ihana harmaan vaalea, mutta jotenkin ihmeen kautta hiukseni kellastuvat latvoista.. Voisiko olla jokin metalli?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails