Kemikaalikimara: Härski juttu

perjantai 5. kesäkuuta 2009

Härski juttu

Onko kaapissasi härskejä juttuja? Levitätkö ihollesi eltaantunutta rasvaa? Erilaiset voiteet nimittäin härskiintyvät helposti. Lämpö ja valo nopeuttavat pilaantumista. Erityisesti aurinkovoiteet ovat erityisen kovalla koetuksella, kun ne kuumana kesäpäivänä makaavat grillaantumassa auringossa siinä missä auringonpalvojat. Vaan eivät purnukoiden ja putkiloiden sisällöt muutenkaan säily loputtomiin.

Härskeissä jutuissa on avonainen rasia, niin tässäkin, vieläpä kaksi. Kosmetiikkatuotteiden säilyvyys merkitään oheisilla purkinkuvilla.


Symboli tarkoittaa, että tuotteen avaamisen jälkeen se säilyy 12 kuukautta (tai 18 kk, kuten oikeanpuolisessa kuvassa) - kunhan tuotetta pidetään pimeässä ja viileässä. Kuumassa tai kirkkaassa valossa, kuten ikkunalaudalla, purkin sisältö voi pilaantua helposti. Jos koostumus tai haju on muuttunut, ei tuote ole enää entisensä. Jotkut säilyttävät kalliita voiteita jääkaapissa. Avaamiskuukauden voi vaikka merkitä tussilla purkin kylkeen, koska ei sitä kuitenkaan muuten muista. Helpottaa myös kylppärin kaappien siivoamista, kun näkee heti, mitkä purkit ovat lähes kymmenen vuotta vanhoja. Osassa tuotteita löytyy myös parasta ennen- päivämäärä.

Parhaiten tuotteet säilyvät metalli- ja muoviputkiloissa. Purkissa voide on tekemissä sekä ilman että ihon bakteerikannan kanssa, jos voidetta koukitaan sormilla. Vähintäänkin käsien pitää olla pestyt. Tikku tai lasta on tässä suhteessa parempi vaihtoehto. Voidetta ei kannata pilata eikä pilaantuneita rasvoja käyttää.

Lisää luettavaa:

Ei kommentteja :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails