Tässä 1950-luvun mainospätkässä kaadetaan pikkutytölle pilsneriä eli ykkösolutta. Mietona alkoholijuomana sen katsottiin aikanaan sopivan ihan koko perheelle.
Nykyisin keskustellaan siitä, voivatko vanhemmat ostaa alaikäisille lapsilleen siideriä, olutta tai muita alkoholijuomia. Keskustelu lipsahtaa helposti 17- ja 18-vuotiaan pieneen ikäeroon, vaan miten on 15-vuotiaan ja täysikäisen laita? Poliisin mukaan monet ovat unohtaneet sen, että alkoholin ostaminen alaikäiselle lapselle on aina rikos, kuten todetaan tässä Verkkouutisten artikkelissa "Alkoholin ostaminen lapsille jakaa vanhemmat kahtia." Alkoholia lapsille ostavat vanhemmat - ja myös muut täysikäiset - voisivat miettiä asiaa hieman pidemmälle. Koulujen taas päättyessä ja kesäloman alkaessa asia on taas hyvin ajankohtainen. Koulunpäättäjäisjuhlinnan juomat ovat aikuisten ostamia.
4 kommenttia :
Vaikka olisikin laitonta, minusta on ihan ok tarjota nuorelle kotona esim. ruuan kanssa viiniä tai lasillinen olutta saunan jälkeen. Sitä en ymmärrä, että vanhemmat ostavat nuorille juomia kodista pois vietäväksi.
Esim. täällä Iso-Britanniassa ravintolatkin saavat anniskella nuorille ruuan kanssa viiniä tai muuta mietoa alkoholia, jos nuoret ovat täysi-ikäisten seurassa.
Tuossa verkkouutisten artikkelin lopussa käytettiin termiä viinan välittäminen. Onhan se eri asia kuin tarjota lasi viiniä aterialla, joskin jutun alussa sekin todettiin laittomaksi puuhaksi. Mutta eiköhän noissa asioissa voi käyttää harkintaa. Ikävintä on se, että nuoret kulkeva siideri- ja olutkassien kanssa kylillä. Väkevistä puhumattakaan. Joku nekin ostaa.
Toi pilsneri ei kyllä automaattisesti ole ykkösolutta. Aika myöhään tosin reagoin.
Hyvä huomio.
Reagoida voi missä vaiheessa vaan. :)
Lähetä kommentti