Kemikaalikimara: "Riittää jo! - kilpailu

sunnuntai 3. toukokuuta 2009

"Riittää jo! - kilpailu

"Riittää jo!" Booky.fi

Kilpailu on päättynyt, voittaja on Nan!
Onnittelut!


Sain Atena-kustantamosta John Naishin kirjan "Riittää jo!" kahteen kertaan. Päätin laittaa toisen tänne kilpailupalkinnoksi. Kirjan hengen mukaisesti kilpailun teemana on ylenpalttisuus, koski se sitten tavaraa, tietoa, valinannavaraa...

Jos sinulla on liikaa sähköposteja, kihartimia, parittomia sukkia, hoidettavia hommia, turhia palavereja, hankalia naapureita, meikkejä, lukemattomia lehtiartikkeleita, yksinäisiä kahvimukeja, kenkiä, huonekaluja, polkupyöriä, kännykän latureita, autonosia tai ihan mitä vaan, kerro se täällä. Ajatusten herättämiseksi lue kirjan arvostelu.

Arvontaan pääsee, kun kerrot, mitä sinulla, perheelläsi, työpaikallasi tai vaikkapa kotipaikkakunnallasi on riittävästi - eli siis aivan liikaa. Kirja arvotaan kaikkien vastanneiden kesken. Vastausaikaa on 4.5. kello 18.00 asti. Vastaukseen riittää nimimerkki, kysyn yhteystietot erikseen voittajalta.

Aivan varmasti jokaisella on jotain ylenmäärin. Odotan mielenkiinnolla vastauksianne!

20 kommenttia :

kte kirjoitti...

Käviskö vastaukseksi, että mulla on liikaa ajatuksia päässä, joita pitäisi päästä purkamaan blogiini, mutta liian vähän aikaa, jotta kaikki saisin suollettua ulos - tai etsiä lisää tietoa yms.? :> Ja lisäksi maailmassa on aivan liikaa tietoa, josta pitäisi ottaa selvää, liikaa lisäaineita, liikaa myrkkyjä, liikaa kaikkea sellaista, mistä pitäisi ottaa lisää selvää.

Salsal kirjoitti...

Vastaan vielä mieluusti tähän kyselyynkin ja osallistun arvontaan, mutta nyt vähän offtopiccia: En ole (vielä) lukenut tuota Kemikaalikimara-kirjaa, enkä siis tiedä onko tästä aiheesta jo kirjoitettu siinä. Kiinnostaisi kuitenkin kovasti lukea näkemyksesi konetiskiaineista ja mahdollisista pesuainejäämistä konetiskissä. Urbaani legendahan kertoo, että patologit löytävät tiskikonetta käyttäneiden vatsasta reilusti tiskiainejäämiä, mutta tämä lienee puppua? Olen kuitenkin itse aika ajoin huomannut astioissa pieniä tiskiainejäämiä. Käytän ekologista Sonettin konetiskiainetta, jossa ei ole turhia hajusteita tms., mutta silti välillä huolettaa mitä senkin sisältämät kemikaalit mahtavat pidemmän päälle elimistölle tehdä. Olisi siis mahtavaa lukea blogikirjoituksesi tästä :)! Kiitos vielä hienosta blogista.

Anja kirjoitti...

kte: telling me... :)
Ymmärrän oikein hyvin tuon "liikaa ajatuksia". Blogissa on tällä hetkellä 22 luonnosta tai ideaa odottamassa aikaa, inspiraatiota tai muuten vaan sopivaa hetkeä.

salsal: En ole kirjoittanut konetiskiaineista, joskin miettinyt sitä. Laitetaan listalle. Kiitos juttuehdotuksesta.

papaija kirjoitti...

Minulla on ihan liikaa tulostettuja kooulupapereita, parhaimmillaan taitaa olla samat luentoprujut kolmeen kertaan tulostettuna (miten niin uusin kursseja), ja tietenkin aina uusille papereilla.

Näin neljännen vuoden lopulla sitä paperia on kertynyt jo aivan liikaa.
Ja en tietään myöskään raski laittaa osaa kierrätykseen, tai käyttää niistä toisia puolia.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, halusin vain sanoa että löysin blogisi tänään, ja erittäin mielenkiintoiselta vaikuttaa. Mukava lukea vaihteeksi selvästi perehtynyttä tekstiä mm. lisäaineista. Sait uuden uskollisen seuraajan!

Anja kirjoitti...

Papaija: Veikkaan,ettet ole tuon paperiongelmasi kanssa yksin.

Anonyymi: Kiitos! :)
Osallistu toki kilpailuun.

LiikaOnLiikaa kirjoitti...

Minulla on liikaa kirjoja. Siitä huolimatta osallistun tähän kilpailuun ja vielä toivon saavani tämänkin kappaleen itselleni jossen tätä niin jotain toista kautta.

Olen vain toivoton kirjafriikki ja kahmin itselleni varsinkin tietokirjatyyppisiä opuksia mielenkiintoisista aiheista. Sinun kirjasi on myös ostoslistalla monen muun lisäksi... Onneksi kirppareiltakin löyty y jonkin verran kirjoja, kaikkea ei tarvitse saada uutena!

Eeva kirjoitti...

Hei Anja!
Minulla on liikaa kaikkea, paitsi (muka) aikaa.
Näistä pesuaineista kun on ollut puhetta - niin mitä mieltä olet pesupähkinöistä? En ole sellaisia koskaan nähnytkään, mutta jos ne toimivat niin hyvin kuin väitetään ja tekevät puhdasta jälkeä niin miksikäs en hankkisi.

Sannu kirjoitti...

Vaatteita. Ostan 90% vaatteistani kierrätettynä, mutta siitä on muodostunut liian hyvä syy haalia niitä kotiin, kun ei se nyt muka maksa kuin ihan muutaman euron. Vanhat vaatteeni kyllä kierrätän, mutta niiden saaminen kotoa eteenpäin on muka niin hirveän paljon hankalampaa kuin uusien kotiin tuominen. ;)

*P* kirjoitti...

Heh, mulla tuli heti mieleeni kanssa, että "mulla on liikaa ajatuksia". Mutta en halua purkaa niitä mihinkään, haluan että ne menee pois. ;)

Eevalle sen verran, että käytän itse pesupähkinöitä ja ne toimii ihan oikeasti. Ja ovat halpoja. Kannattaa ehdottomasti kokeilla.

miia kirjoitti...

Mulla on ihan liikaa kosteusvoiteita. Ostan uusia jatkuvasti, koska vanha on lopussa, mutta sitten alankin käyttää sitä uutta. Vanha jää pöydälle pyörimään lähes tyhjänä, enkä voi heittää sitä pois, koska siellä on vielä sitä rasvaa.

Joka paikassa pyörii siis lähes tyhjiä kosteusvoiteita.

Nan kirjoitti...

Minä olen ihan kauhea hamstraaja, joten tavaroita löytyy (liiallinen tavaramäärä on ahdistavaa). Minulla on liikaa:

- vaatteita. Ostan myös kierrätettynä, mutta en raaski laittaa käyttämättömiä kierrätykseen (jos tarvitsenkin niitä muka vielä).

- kenkiä. Sama selitys kuin yllä. Vaikka kenkä olisi kuinka hirveä jalalle tahansa, niin ehkä se vielä muotoutuu jonain päivänä, vaikka en kyseisiä kenkiä pidäkään.

- mukeja. Niitä riittää, kun olen saanut niitä ja mitään en heitä pois muuten kuin rikkinäisenä.

- papereita. Tulostan paljon ja säästän muka tärkeät paperit.

- muistoesineitä eri reissuilta (omilta ja toisten). Pikkuromua siis riittää, kun eihän muistoesineitä ja lahjoja voi poiskaan heittää.

- kosteusvoiteita. Niitä vain tarttuu kaupasta mukaan.

- lukemattomia lehtiä. Säilön tilaamani lehdet, vaikka en ehtisi niitä lukea.

- hoidettavia hommia. Kärsin kroonisesta aikapulasta. Voisin mielelläni jakaa osan hommistani jollekin toiselle.

(Joku tuttuni on väittänyt, että minulla on liikaa kasveja, mutta tästä olen vahvasti eri mieltä.)

Anja kirjoitti...

Kuulostaa kovin tutulta. Kun tämä kilpailu on ohi, teen näistä yhteenvedon. Sitten voidaankin porukalla pohtia, mitä näille voi tehdä. Teemana rojun taltuttaminen. Aiheesta on olemassa kirjakin, josta kerron samassa yhteydessä. Ei se ole meidän roinaprobleemiamme ratkaissut, mutta helpottanut sentään. Vinkkejä siis luvassa!

Anja kirjoitti...

Eeva: Olen kokeillut pesupähkinöitä, mutta sen verran vähän, että en ota kantaa ennen lisätestausta. Ilman sappisaippua ei ainakaan paidan kaulus lähtenyt puhtaaksi. Toisaalta sama ongelma on tavallisten pesuaineidenkin kanssa.

Reetta kirjoitti...

Minulla on tällä hetkellä liikaa ihan kaikkea. Olen muuttamassa kaksiosta yksiöön, haluan tavoitella pienempää elämäntyyliä, ja muutos tulee olemaan melko suuri. Minun ei pitäisi osallistua tähän arvontaankaan, koska yritän päästä eroon ainakin puolesta kirjahyllystäni jo tälläkin hetkellä, mutta en voi olla osallistumatta.

On äärimmäisen paljon helpompi luetella, mitä minulla on liikaa, kuin mitä minulla olisi liian vähän. :(((

Anonyymi kirjoitti...

Minulla, meillä, on ehdottomasti kaikkea rojua liikaa. Ajatus vähemmästä tavarasta ja rauhallisemmasta elämäntyylistä nousee mieleen jatkuvasti.

--------------------------


Lin Jutang: Maallinen onni, lainaus

Puolitien filosofia

Parhaat kyynikot ovat vain puoliksi kyynikkoja. Korkein elämänkatsomus on lempeän järjellisyyden elämänkatsomus, sellaisena kuin sen on esittänyt Konfutsen pojanpoika Tsesse teoksessaan "kultainen keskitie". Ei mikään vanha tai uusi filosofia ole elämän suuria kysymyksiä pohtiessaan löytänyt syvempää totuutta kuin on tämä hyvin järjestetyn elämän oppi, joka sijaitsee jossakin äärimmäisyyksien välissä -puolitien filosofia. Se on oppi lempeästä järjellisyydestä, täydellisestä tasapainosta aktiivisen ja passiivisen välillä.

Sen ihanteena on ihminen, joka elää puoliksi tunnettuna ja puoliksi tuntemattomana, puoliksi laiskan aktiivisena ja puoliksi aktiivisen laiskana, ihminen, joka ei ole niin köyhä, ettei voisi maksaa vuokraansa, eikä niin rikas, ettei hänen tarvitsisi tehdä vähän työtä tai ettei hän voisi toivoa omistavansa hiukan enemmän voidakseen auttaa ystäviään, joka soittaa pianoa, mutta vain niin hyvin, että hän voi esiintyä vain lähimmille ystävilleen tai vain omaksi huvikseen, joka kokoilee harvinaisuuksia vain sen verran kuin takanreunalle sopii, joka lukee, mutta ei liian paljon, joka opiskelee, mutta ei muutu spesialistiksi, joka kirjoittaa, mutta jonka kirjoituksista joka toinen joutuu paperikoriin -hän on ihanteellinen keskisäädyn ihminen. Ja minä uskon, että hän on tervein ihanne, minkä kiinalaiset ovat koskaan keksineet.

MaryJ kirjoitti...

Mulla on liikaa eettisiä ongelmia ja liikaa näennäisiä mahdollisuuksia vaikuttaa niihin, huomioida aina kaikki mahdollinen, yrittää parhaansa... Ja liikaa infoähkyä, kun mikään ei olekaan mustavalkoista... :)

Anja kirjoitti...

Reetta:
On iso homma, kun joutuu karsimaan tavaroitaan. En tiedä, mikä luonnonlaki on kyseessä, mutta kaikilla tuntuu kertyvän tavaraa. Olen itse huomannut muutossa, että kun on siirretty välttämättömät eli noin 30 % tavaroista, niilläkin pärjäisi erinomaisesti. 30-70 % tuo lisämukavuutta, loput lähinnä tuskaa.

Anonyymi: Onpas hieno siteeraus. Puolitien filosofia sopii kolahti. Edesmennyt isäni opetti puolitien filosofiaa sanoilla: "Kaikki äärimmäisyydet ovat pahasta."

MaryJ: Eettiset ongelmat ovat hankala juttu. Tähänkin sopii isäni ohje: "Kun yrittää parhaansa, voi olla rauhallisin mielin." Infoähky on totta ja mustavalkoista ei ole mikään.
Infoähkyssä auttaa joskus se, että etääntyy kauemmas yksityiskohdista ja katsoo kokonaisuutta. Yksittäinen pieni asia voi olla kokonaisuudessa merkityksetön. Kärpäsestä tehdään härkänen - ja se norsu vieressä jää kokonaan huomiotta. Täytyy varmaan kirjoittaa tästä asiasta sopivassa yhteydessä.

Heinis kirjoitti...

Minulla on liikaa vaatteita, kankaita, lankaa, astioita, kirjoja, lehtiä.

Lisäksi olen liian kiinnostunut kaiken maailman asioista, joista saan lukea Internetistä. Niinpä löysin taas yhden mielenkiintoisen blogin seurattavaksi. Että kiitos vaan!

Sari kirjoitti...

Minulla on liikaa huonolaatuisia vaatteita. Tulee ostettua halpaa ja huonolaatuista. Nyt on aikomuksena panostaa laadukkaampaan ja kestävämpään.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails