Kemikaalikimara: Helpoin ampiaishäätö

tiistai 17. toukokuuta 2016

Helpoin ampiaishäätö

Kevään ensimmäisinä lämpiminä päivinä istuskelimme terassilla. "Taas noi ampiaiset tekee pesää seinänrakoon. Niitä oli viime kesänäkin." Ja lentelihän niitä, tasaiseen tahtiin ikkunapellin alle ja takaisin ulos. Pari oltiin jo jouduttu sisältäkin kiikuttamaan juomalasin avulla ulos. Pohdin mielessäni pukeutumista pistonkestäviin varusteisiin ja hyökkäystä hyönteismyrkkypullon kera pimeän tullen. Ei monellakaan tavalla mitenkään kiehtova ajatus. Ampiaiset kun ovat hyötyhyönteisiä.



Muistin sitten vinkin valepesästä. Ampiaiset ovat kuulemma kovin huomaavaisia toisiaan kohtaan, eivätkä halua rakentaa pesää lähelle naapuria. Niinpä otin viikonloppuna ruskean biojätepussin, ruttasin sen täytteeksi sanomalehtipalloja ja ripustin valepesän terassiasukkiemme oviaukon yläpuolelle. Tekemäni valepesä ei ulkonäöllään mitenkään korista terassia, mutta näyttää siltä, että tehtävänsä se on hoitanut. Viikonlopun jälkeen ei ole yhtäkään havaintoa ampiaisista. Varmaan pienempi ja ylemmäksi sijoitettukin toimii yhtä lailla, mutta se on hienosäätöä. Tämän helpompaa konstia ei olekaan. Uskon, että ampparitkin ovat löytäneet uuden, oivan pesäpaikan. Pitäsiköhän käydä tarkistamassa ulkovarasto...

Lisää aiheesta

3 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Ampiaiset eivät ole hyödyllisiä pölyttäjiä toisin kuin kimalaiset ja mehiläiset.

Kemikaalikimara kirjoitti...

Ampiaiset käyttävät ravintona mm tuhohyönteisiä.

http://www.hyonteismaailma.fi/hyonteiset/ampiainen/

Pauleli kirjoitti...

Ampiaiset ovat myös pölyttäjiä, vaikkakaan eivät kovin merkittäviä sellaisia. Ne ovat ns. sekasyöjiä, eli myös mesi maistuu lihan lisäksi.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails