Kemikaalikimara: Kemikaalitiedon raskassarjalaiset äänessä - suorana netissä

torstai 21. marraskuuta 2013

Kemikaalitiedon raskassarjalaiset äänessä - suorana netissä

Ensi viikon tiistaina on tämän vuoden ehdottomasti mielenkiintoisin kemikaaleihin liittyvä tapahtuma. Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) ja Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes)  "Kemikaalit arjessamme -kansalaisjärjestötapaaminen pidetään tiistaina 26.11.2013 Suomen ympäristökeskuksen auditoriossa Helsingissä klo 13-17.

Kemikalisoitunut arki - lietsotaanko pelkoja vai vähätelläänkö vaaroja?

Olemme jatkuvasti tekemisissä kemikaalien kanssa tietämättämme. Kemikaalit mahdollistavat monia asioita elämässämme, mutta aina kemikaaleja ei käytetä tuotteissa tarkoituksenmukaisesti. Mistä kemikaaleja löytyy ja miten ne vaikuttavat terveyteemme ja ympäristöömme? Voimmeko vähentää kemikaalikuormaa itse? Miten kemikaalit ja kierrätys liittyvät toisiinsa?

Kemikaalitiedon raskassarjalaiset äänessä

Tilaisuudessa kuullaan vartin tietoiskuina kemikaalialan asiantuntijoita SYKEstä, Tukesista, Elintarviketurvallisuusvirasto Evirasta, Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta sekä Kemianteollisuus ry:stä. Alustukset käsittelevät muun muassa kemikaalien yhteisvaikutuksia, POP-yhdisteitä kuluttajatuotteissa sekä haitallisia aineita elintarvikkeissa ja ympäristössä. (POP-yhdisteet ovat pysyviä orgaanisia yhdisteitä, jotka hajoavat hyvin hitaasti, kaukokulkeutuvat ja kerääntyvät eliöihin.)

Tilaisuus huipentuu paneeliin, johon yleisö voi osallistua kysymyksin ja kommentein. Minut on kutsuttu kyseisen paneelikeskustelun vetäjäksi. Arvaapa olenko täpinöissäni? Juuri tällaista on kaivattu - tietoa ja keskustelua. Voi esittää kysymyksensä suoraan asiantuntijoille. Tosi mahtava juttu!

Mutta mikä parasta, voit seurata tilaisuutta suorana netistä tai tulla paikan päälle kuulemaan, kyselemään ja kommentoimaan.

Tilaisuus näytetään suorana videolähetyksenä 26.11. klo 13-17 osoitteessa syke.fi ja siihen voi osallistua Twitterissä #kemarki13.

Tiistai-iltapäivä kalenteriin ja mukaan - joko netin ääreen tai SYKE:n auditorioon.  Esitykset katsottavissa täältä.
Laita juttu jakoon, jotta mahdollisimman moni on tietoinen tapahtumasta.

Ei kommentteja :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails