Kemikaalikimara: Keittiöremontti - sokkelit

torstai 25. heinäkuuta 2013

Keittiöremontti - sokkelit

Keittiöremontti -  tai miksi sitä nyt sitten sanoisikaan - etenee hitaasti, mutta etenee kuitenkin. Kun olohuoneessa ja keittiössä hiottiin parketti, keittiökaappien puunväriset osat alkoivat näyttää entistäkin tunkkaisemmilta. Aikaisemmin sekä lattia että kaapiston puunväriset osat olivat tasaisen kamalia. Taidanpa muuten tehdä ihan erillisen kirjoituksen lattian kunnostamisesta. Itsekin kun ennen toimenpidettä surffailin netissä ahkerasti ja luin muiden kokemuksia.


Kaapistojen sokkelit yleensä laitetaan keittiöremontissa viimeisenä, mutta koska tämä on epätavallinen projekti, se tehtiin ensimmäisenä. Vanhat sokkelit repsottivat ja väri sopi tosi huonosti kauniiseen lattiaan. Punertavan pyökin värinen levy ei oikein mallaa juuri hiotun ja valkolakatun tammen kanssa. Lattioiden hiontaa varten sokkelit irroitettiin ja havaitsimme, että vanhoja, muovisia kiinnikkeitä oli mennyt rikki useita. Kun joku meidän perheestä vielä potki työn tiimellyksessä pari kiinnikettä lisää hajalle, suunnistin kohti puutavaraliikettä. Valkoisen levyn ostaminen oli helppo tehtävä, mutta ne kiinnikkeet. Keittiökaapistoja myyvässä liikkeessä sanottiin, että kiinnikkeitä ei myydä erikseen, vaan ne tulevat jalkojen mukana. Enhän minä niitä tarvitse, vaan pelkät kiinnikkeet. Irtokiinnikkeitä kuulemma kysytään silloin tällöin, mutta niitä ei valitettavasti ole saatavilla. Suuressa rautakaupassa sama vastaus. Jotta saisi ostettua kaksi kiinnikettä, pitäisi ostaa myös neljä jalkaa. Minä tarvitsin 10-12 kiinnikettä. Näinkö vaikeaa voi remontointi olla? Vai onko lähtökohtana, että aina laitetaan kaikki uusiksi? Toki olisin voinut ostaa 24 ylimääräistä kaapistonjalkaa, eipä siitä olisi konkurssiin mennyt, mutta en halunnut luovuttaa ihan heti enkä varsinkaan ostaa tarpeetonta tavaraa. Totesin myyjälle, että en ole ongelmani kanssa yksin. Hyllystä nimittäin löytyi pussi, joka oli revity auki ja kiinnikkeet viety. Neljä jalkaa oli vielä pussissa tallella.
Soitin tutulle remonttimiehelle, jota pyysin jeesaamaan sokkeleiden kanssa ja kysyin, mistä voi hankkia sokkelinkiinnikkeitä. Hänelläpä sattui olemaan niitä ja lupasi ottaa mukaan. Ensiasennukset osoittivat, uudet kiinnikkeet olivat eri mittaisia kuin vanhat, joten jokaisen kiinnikkeen alle piti askarrella pieni koroke, jotta klipsi ylettäisi jalan ympärille. Tiskikonetta varten tarvittiin lisäksi sokkelilevyyn kolo. Mutta ala- ja yläsokkelit saatiin kuin saatiinkin vaihdettua. (Vai miksi niitä kaapin yläpuolisia levyjä sitten sanotaankaan, sokkelihan on perustus.) Piirun verran raikkaampi ilme keittiössä.Homma on jatkunut tarvikkeiden metsästyksellä. Jätevaunu ja pari ovea on tilattu. Valaistuskaveri poikkeaa ensi viikolla. Maalit on ostettuna. Enää pitäisi jonkun *vain* ryhtyä hommiin. Taidan juoda ensin aamukahvit ja hakea suojapaperia lattialle, etten tärvää juuri kunnostettua lattiaa.

Kaikki keittiöremonttiin liittyvät kirjoitukset löytyvät klikkamalla oikeasta reunasta löytyvää tunnistetta "keittiöremontti".

Lue myös

Ei kommentteja :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails