Kemikaalikimara: Aprikoosisuklaa ja suklaamantelit

perjantai 11. joulukuuta 2009

Aprikoosisuklaa ja suklaamantelit

Joulun herkutteluihin, jouluviemisiksi tai lahjapakettiin laitettaviksi suklaiten, joiden ohjeet ovat kovin helpot.

Aprikoosisuklaa

100 g tummaa suklaata (vähintään 70 % kaakaota)
40 g kuivattuja aprikooseja (noin 7 kpl)

Huuhtele ja kuivaa aprikoosit. Pilko pieniksi paloiksi. Sulata suklaa vesihauteessa. Varo ettei suklaan sekaan pääse vettä. Sekoita aprikoosinpalat suklaaseen. Annostele voi- tai leivinpaperin päälle nokareina.



Edessä aprikoosisuklaata ja takana suklaamanteleita

Suklaamantelit

100 g tummaa suklaata (vähintään 70 % kaakaota)
1/4 tl hienoksi jauhettua kardemummaa
200 g kokonaisia kuorimattomia manteleita

Sulata suklaa vesihauteessa, lisää kardemumma ja sekoita hyvin. Lisää mantelit ja sekoita. Levitä mantelit lusikalla voi- tai leivinpaperin päälle. Anna suklaan jähmettyä. Älä unohda kardemummaa, se on se juttu.

Lue myös
Sata kehua
KEHU 89. Suklaa päihittää sokerikarkit mennen tullen.

3 kommenttia :

MahaTar kirjoitti...

Auts! Nyt pistit pahan! Näitähän pitää ruveta rakentelemaan. :)

-Massu

Anja kirjoitti...

Eipäs kun hyvän! :)

Maija kirjoitti...

Hei, näitähän mä teen äidille joululahjaksi! Kiitoksia vinkistä, yksinkertainen on parasta :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails