tag:blogger.com,1999:blog-1848476743673245186.post1097804243278996854..comments2024-03-28T07:36:39.608+02:00Comments on Kemikaalikimara: Glutamaatti- ja lihavuusuutisointejaKemikaalikimarahttp://www.blogger.com/profile/07739412500521749466noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-1848476743673245186.post-9045127803946242632010-03-15T22:39:22.995+02:002010-03-15T22:39:22.995+02:00Maria, hyvä pointti. Olen itsekin ihmetellyt sitä,...Maria, hyvä pointti. Olen itsekin ihmetellyt sitä, että natriumglutamaatin jälkeen ei mikään muu maistu. Toki maku on voimakas, mutta samahan pätee esimerkiksi suolaan. <br />Minusta on ylipäänsä aikamoinen juttu, jos yhden lisäaineen poistaminen hoitaa niin koulaisten levottomuuden sekä ylipaino-ongelman. Jos nyt hiukan kärjistän. :)Kemikaalikimarahttps://www.blogger.com/profile/07739412500521749466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1848476743673245186.post-45350510405872115912010-03-11T09:55:29.941+02:002010-03-11T09:55:29.941+02:00Toi muuten kun jotkut sanovat, että natriumglutama...Toi muuten kun jotkut sanovat, että natriumglutamaattia tunkemalla joka ruokaan muksut jotenkin tottuvat siihen, eivätkä sitten pidä ollenkaan "aidoista" mauista, en ihan allekirjoittaisi. Eivät ihmiset suinkaan kohtalonomaisesti "lukitu" niihin makuelämyksiin, joita lapsena kokevat. Ei ole mitenkään epätavallista laajentaa makumaailmaansa, jos siis vain on asenne tähän suopeaMariahttps://www.blogger.com/profile/07108155474040675143noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1848476743673245186.post-46765690538285739892010-03-04T13:19:44.720+02:002010-03-04T13:19:44.720+02:00Kiitos Pellon pientareella kommentista. Pahoittelu...Kiitos Pellon pientareella kommentista. Pahoittelut, että huomastin tämän vasta nyt. <br /><br />En kannata ylenpalttista natriumglutamaatin käyttöä, enkä väheksy lainkaan sitä, että osa ihmisistä saa aineesta oireita. Näinhän on itse asiassa monen muunkin aineen kohdalla. Suhtaudun kuitenkin kriittisesti kirjoituksiin, joiden mukaan natriumglutamaatti on lähestulkoon pahimman luokan myrkky. Kemikaalikimarahttps://www.blogger.com/profile/07739412500521749466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1848476743673245186.post-58129734691570200732010-02-20T15:06:19.507+02:002010-02-20T15:06:19.507+02:00Itse henkilökohtaisesti olen hyvin onnellinen, ett...Itse henkilökohtaisesti olen hyvin onnellinen, että löysin asiasta juttuja, koska vasta sen jälkeen mystiset iho-oireeni selvisivät: olen yliherkkä natriumglutamaatille, olen testannut asiaa nyt konkreettisesti. Mietin mm. ennen monta kertaa, miksi kiinalainen ruoka maistuu aina samalta joka paikassa (tylsältä ja oudolta kun raaka-aineet eivät maistuneet luonnollisesti), enkä enää käynyt Pellon pientareellahttps://www.blogger.com/profile/00419804844479964630noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1848476743673245186.post-41794418354831247892009-12-14T11:59:00.500+02:002009-12-14T11:59:00.500+02:00Mukavaa kun eksyit tänne, Raija ja kiitos kommenti...Mukavaa kun eksyit tänne, Raija ja kiitos kommentista. <br /><br />On paljon aineita, joista osa saa oireita ja osa ei. En väheksy lainkaan kenenkään migreeniä tai muita aineen mahdollisesti aiheuttamia oireita. Enkä todellakaan kannata aineen ylenpalttista käyttöä, jota on harrastettu, mutta en myöskään hyväksy aineen leimaamista virheellisillä tiedoilla.<br /><br />Olet Raija aivan oikeasa Kemikaalikimarahttps://www.blogger.com/profile/07739412500521749466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1848476743673245186.post-19738815981126743582009-12-14T10:48:26.291+02:002009-12-14T10:48:26.291+02:00Hei,
eksyin ensimmäistä kertaa tälle sivustolle, m...Hei,<br />eksyin ensimmäistä kertaa tälle sivustolle, mutta mielenkiintoiselta vaikuttaa...kiitos käytännönlaheiselle asiantuntijalle!<br />Koska en itse ole kemisti sen enempää kuin lääkärikään, haen tietoa eri paikoista, harvoin kuitenkaan keskustelupalstoilta.<br />Perustietoa kuluttajalle ruoan lisäaineista ja niiden turvallisuudesta olen itse saanut kirjasta "Ravintomme lisäaineet"Unknownhttps://www.blogger.com/profile/00103009745900111430noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1848476743673245186.post-1409108757931716412009-12-12T22:46:16.869+02:002009-12-12T22:46:16.869+02:00Juuri noin, Ari.
Arseenin olen maininnut kaivovesi...Juuri noin, Ari.<br />Arseenin olen maininnut kaivovesien yhteydessä, mutta en käsitellyt aihetta sen tarkemmin. <br />http://kemikaalikimara.blogspot.com/2009/06/sata-olennaista-asiaa.html<br /><br />Myrkylle on määritelmät, mutta puhekielessä ja ihmisten mielissä kaikki aineet ovat myrkkyjä. Myrkyllisyys on vaaratekijä, mutta se onko se riskitekijä, onkin sitten ihan toinen juttu. <br /><br />Kemikaalikimarahttps://www.blogger.com/profile/07739412500521749466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1848476743673245186.post-22582518042131263662009-12-12T21:55:44.796+02:002009-12-12T21:55:44.796+02:00En ole lukenut blogiasi kuin vähän aikaa, joten en...En ole lukenut blogiasi kuin vähän aikaa, joten en tiedä mistä kaikesta olet kirjoittanut, mutta jos itse kirjoittaisin näistä jutuista ottaisin esimerkiksi kaksi alkuainetta: seleenin ja arseenin.<br /><br />1980-luvulla tiedostettiin, että suomalaisessa viljassa ei riittävästi tärkeää hivenainetta seleeniä. Liian suurina annoksina se on karsinogeeni.<br /><br />Tunnetuin arseenin yhdiste on Ari Makelahttps://www.blogger.com/profile/15543949136812645410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1848476743673245186.post-87451523524122198022009-12-12T21:20:21.525+02:002009-12-12T21:20:21.525+02:00Kiitos Maria,
Etpä arvaakaan, miten tärkeä komment...Kiitos Maria,<br />Etpä arvaakaan, miten tärkeä kommenttisi on, sillä se kertoo, että olen onnistunut tavoitteessani. Mikä ei kuitenkaan tarkoita, että antaisin otteen herpaantua. :)<br />Minulla oli muutama syy, miksi aloitin tämän blogin pitämisen. Mielestäni näistä asioista uutisointi on monesti yksipuolista, osin virheellistä ja erittäin usein asenteellista. Joitakin asioita demonisoidaan ja Kemikaalikimarahttps://www.blogger.com/profile/07739412500521749466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1848476743673245186.post-54694665292815456352009-12-12T11:30:51.420+02:002009-12-12T11:30:51.420+02:00Kuinkakohan moni lopettaisi viskin tissuttelun jos...Kuinkakohan moni lopettaisi viskin tissuttelun jos saisi tietää, että viski värjätäään E150:llä? "Mitä, ei, ennenhän se värjättiin sokerikulöörillä!"<br /><br />Samaa kamaa, mutta Iso E on Pelottava.Ari Makelahttps://www.blogger.com/profile/15543949136812645410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1848476743673245186.post-324436363149059722009-12-12T11:11:14.401+02:002009-12-12T11:11:14.401+02:00Minäkin haluan vielä erikseen kiittää sinua Anja e...Minäkin haluan vielä erikseen kiittää sinua Anja erinomaisesta blogista ja luotettavuutta herättävästä tavastasi käsitellä asioita. Juuri tällaista kemikaalikriittisyyttä (ja kriittisyyttä nimenomaan joka suuntaan, ei vain yhteen ennaltavalittuun näkökulmaan) olenkin kaivannut lukemistooni!<br /><br />Olen myös yksi niistä, joilla meinaa kuppia kiehua suorastaan ylitsevuotavasta demonisoinnista Mariahttps://www.blogger.com/profile/07108155474040675143noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1848476743673245186.post-11565181559722788082009-12-11T18:42:51.314+02:002009-12-11T18:42:51.314+02:00Kiitos Nelle! Kommentoida voi milloin vain. Tänneh...Kiitos Nelle! Kommentoida voi milloin vain. Tännehän nämä jäävät. Vanhojakin juttuja luetaan, sillä ne tulevat esiin hauissa.Kemikaalikimarahttps://www.blogger.com/profile/07739412500521749466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1848476743673245186.post-14444409624578492272009-12-11T11:59:08.080+02:002009-12-11T11:59:08.080+02:00hyvä kirjoitus. Piti kommentoida jo aiemmin, mutta...hyvä kirjoitus. Piti kommentoida jo aiemmin, mutta parempi myöhään kuin...Nellehttps://www.blogger.com/profile/11738128496660714304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1848476743673245186.post-51078216420938292772009-12-06T01:13:32.030+02:002009-12-06T01:13:32.030+02:00Ari, olet täysin oikeassa. Toimittajilla - siinä m...Ari, olet täysin oikeassa. Toimittajilla - siinä missä muillakin - aikataulut ovat tiukentuneet. Samoin asiavirheitä voi jäädä huolellakin tehtyihin kirjoituksiin. Olisihan se itse asiassa jopa merkillistä, jos niin ei koskaan kävisi. Virheitä näkee itse asiassa varsin usein. On kuitenkin aivan eri asia, jos kirjoittaa systemaattisesti värittäen. <br />Mielestäni tässä Kemikaalikimarahttps://www.blogger.com/profile/07739412500521749466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1848476743673245186.post-12729572516530040152009-12-05T18:19:16.190+02:002009-12-05T18:19:16.190+02:00Asiatietojen pitäisi tosiaan olla oikein, mutta en...Asiatietojen pitäisi tosiaan olla oikein, mutta en minä tässä asiassa haluaisi olla toimittajankaan housuissa: useimmat lehtijutut nopeasti. Minkäs teet jos pitää kirjoittaa X juttua päivässä ja siihen on Y minuuttia per juttu aikaa?<br /><br />Muistan vuosien takaa freelancer-toimittajan tekemän jutun linuxista Hesarin Sunnuntaisivuille. Toimittaja haastatteli kahta(?) asiantuntijaa. Hän käytti Ari Makelahttps://www.blogger.com/profile/15543949136812645410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1848476743673245186.post-63197544828554635612009-12-04T00:06:53.526+02:002009-12-04T00:06:53.526+02:00Anonyymi, Kiitos!
(Doctor Division, I presume?)
...Anonyymi, Kiitos! <br />(Doctor Division, I presume?)<br /><br />Mirka, Osuit naulan kantaan. MSG:tä lisätään ruokiin, jotta niihin saadaan katevettä, vähärasvaisiin ruokiin makua ja koska se on helppoa. Pätee siis laitosruokiin. Joskin esimerkiksi vanhusten kohdalla on paljon merkittävämpi ongelma aliravitsemus kuin MSG:n aiheuttama ruokahalun lisäys. <br /><br />Ari, kiitos kommentista. Moni Kemikaalikimarahttps://www.blogger.com/profile/07739412500521749466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1848476743673245186.post-10449703929855358932009-12-03T19:41:19.720+02:002009-12-03T19:41:19.720+02:00kiitos! mullakin menee kohta kuppi nurin tän gluta...kiitos! mullakin menee kohta kuppi nurin tän glutamaattiasian kanssa. ihanaa, että jollakin on järki selvästi aktiivikäytössä.Liinahttps://www.blogger.com/profile/04038062090546541015noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1848476743673245186.post-59807447235261036032009-12-03T19:01:45.660+02:002009-12-03T19:01:45.660+02:00Erinomainen kirjoitus. Toimittajissa on paljon ihm...Erinomainen kirjoitus. Toimittajissa on paljon ihmisiä, joilla on yleissivistystä, mutta harvalla toimittajalla on luonnontieteellistä yleissivistystä.<br /><br />Säteilyhysteriaan kommentoin usein:"Tiedätkö, mistä saat suurimman säteilyannoksesi? Tiedätkö, mistä saat toiseksi suurimman säteilyannoksesi?" Vastauksethan ovat:"Lääketieteelliset syyt." ja "Sinun ikioma Ari Makelahttps://www.blogger.com/profile/15543949136812645410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1848476743673245186.post-16237854588224672882009-12-03T18:08:03.885+02:002009-12-03T18:08:03.885+02:00Jep, kiitos Anja!
Olen täysin kyllästynyt tähän g...Jep, kiitos Anja!<br /><br />Olen täysin kyllästynyt tähän glutamaattihysteriaan. Toisaalta laitosruoassa ja eineksissä sitä on käytetty selvästi liikaa. Juuri teollisuudessa voisi järjestää oikeiden, hitaasti keitettyjen luuliemien keskitetyn valmistuksen, MSG:llä on liiankin helpoo tehdä onnettomista raaka-aineista miten kuten ruokaa muistuttavaa. Mieluummin lisään glutamaatin itse omasta Mirkahttps://www.blogger.com/profile/13992304172895812992noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1848476743673245186.post-55005363959772422812009-12-03T12:07:16.562+02:002009-12-03T12:07:16.562+02:00Järkipostaus jälleen kerran! Hyvä Anja! Terkkuja V...Järkipostaus jälleen kerran! Hyvä Anja! Terkkuja Viikistä!Anonymousnoreply@blogger.com