tag:blogger.com,1999:blog-1848476743673245186.post6020985565710506220..comments2024-03-28T07:36:39.608+02:00Comments on Kemikaalikimara: Nitraatit ja nitriitit syyniinKemikaalikimarahttp://www.blogger.com/profile/07739412500521749466noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-1848476743673245186.post-23253401052317322252010-11-26T00:10:33.494+02:002010-11-26T00:10:33.494+02:00Pekonia voi veivata rauhassa, kunhan ei laita liho...Pekonia voi veivata rauhassa, kunhan ei laita lihoja hapettomiin olosuhteisiin. Botuliini kasvaa vain, kun pakkaus on ilmatiivis. Siksi botuliinia löytyy säilykkeistä, tyhjöpakatusta kalasta jne. Täältä voit lukea lisää:<br /><br />http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/hygieniaosaaminen/tietopaketti/ruokamyrkytykset/ruokamyrkytyksia_aiheuttavia_bakteereja/clostridium_botulinum/Kemikaalikimarahttps://www.blogger.com/profile/07739412500521749466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1848476743673245186.post-60920637439494052562010-11-24T19:29:30.279+02:002010-11-24T19:29:30.279+02:00Minusta on mukava tehdä itse pekonia suolaamalla p...Minusta on mukava tehdä itse pekonia suolaamalla possunkylkeä n. viikon verran jääkaapissa ja sitten siivuttamalla se. En käytä valmistuksessa nitriittiä. En edes tiedä onko tähän tarkoitukseen olevaa nitriittiä sisältävää suolaa kuluttajien saatavilla suomessa. <br /><br />Olenko siis kuinka suuressa botulismin vaarassa? Kertaakaan en vielä saanut edes vatsan väänteitä.Pekonin veivaajanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1848476743673245186.post-15287632271361070802009-08-27T16:38:42.829+03:002009-08-27T16:38:42.829+03:00Ruokalistoissa on taatusti rukattavaa.
Toivon sil...Ruokalistoissa on taatusti rukattavaa. <br />Toivon silti, että esimerkiksi punajuurta ei tämän takia aleta hyljeksiä. Kovin kun on aliarvostettu muutenkin. Uuden sadon punajuuret ovat herkkua.<br />Jätetään marinadilillingit vähemmälle. Makkaroitakin saa ilman nitriittejä.Kemikaalikimarahttps://www.blogger.com/profile/07739412500521749466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1848476743673245186.post-87380162839463173212009-08-27T15:54:18.023+03:002009-08-27T15:54:18.023+03:00Minusta on hyvä, että tämä asia on esillä. Ja toiv...Minusta on hyvä, että tämä asia on esillä. Ja toivoisin, että päiväkotien keittiöissä työskentelevät saisivat tietoa. Ei pelkästään nitriittien ja nitraattien vuoksi, vaan siksikin että alle 3-vuotiaille tunnutaan tarjoavan ruokaa joka ei ole STM:n suositusten mukaista.<br /><br />Ja luulen, että HK Bleu kavereineen löytyy niin monen kotoa ruokalistalta muutenkin, että päiväkodissa ei makkara-/Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1848476743673245186.post-87797331031626853862009-08-27T11:46:46.143+03:002009-08-27T11:46:46.143+03:00Menee tosiaan arvelun puolelle. Makkaraa saattaa k...Menee tosiaan arvelun puolelle. Makkaraa saattaa kulua, mutta toisaalta marinoitujen tuotteiden karttaminen tasapainottaa. <br />Vihanneksiahan karpit syövät reippaasti keskivertoa enemmän, joten sieltä tulee nitraatteja. Mutta sinänsähän kasvisten syönti on tosi mainio juttu. Tämä menee hyöty-haitta-puntaroimiseksi. Jätän sen omana tieteenalanaan suosiolla työtä tekeville riskikartoittajille.Kemikaalikimarahttps://www.blogger.com/profile/07739412500521749466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1848476743673245186.post-78825294871583692552009-08-27T11:34:41.241+03:002009-08-27T11:34:41.241+03:00Mitä itse arvelet?
Karpilla tulee helposti todel...Mitä itse arvelet? <br /><br />Karpilla tulee helposti todella paljon nitriittejä, kun makkara ja metukka on niin helppoa ja hyvä pikaruokaa. <br /><br /><br />*P**P*noreply@blogger.com